Verschillende types van afbraakwerken in Antwerpen

weg te voeren afvalpuin

Afbeelding: cbenjasuwan via FreeDigitalPhotos.net

Als we aan afbraakwerken denken, dan denken we vaak aan het afbreken van gebouwen, maar dat is maar een klein gedeelte van alle soorten afbraakwerken die er zijn. Misschien denkt u dat alleen bedrijven die nieuwe huizen bouwen of particulieren die hun hele huis gaan verbouwen een afbraakwerk bedrijf nodig zullen hebben, maar niets is minder waar.
Er zijn tegenwoordig een heleboel dingen die als we ze willen afbreken of verwijderen beter gedaan kunnen worden door een gecertificeerd bedrijf. Verder zijn er klusjes waar we gewoon geen zin in hebben om ze zelf te doen en dan is een bedrijf wat afbraakwerk doet erg handig.

Maar wat doet een afbraakwerk bedrijf nou eigenlijk en waar kan ik ze voor inhuren?

Er bestaan verschillende types van afbraakwerken waarvan de twee grootste categorie├źn buiten en binnenafbraak zijn.

Buitenafbraak heeft te maken met alles wat zich buiten afspeelt zoals: de ontmanteling van gebouwen, dit kunnen huizen zijn maar ook schuren of een aanbouw en ook als u uw gevel een ander aanzicht wilt geven dan kunt u iemand inhuren om uw gevel te strippen afhankelijk van wat de gebruikte materialen zijn. Zelfs als u jaren geleden zelf een schuur heeft afgebroken maar er nog van die vervelende beton sokkels in uw tuin aanwezig zijn, dan is het nu misschien het moment om die eens een keertje weg te laten halen. Dit zijn allemaal voorbeelden van buitenafbraakwerken maar er zijn er nog veel meer: garages, appartementsgebouwen, bedrijfsgebouwen, oude fabrieken, betonconstructies, metaal constructies,┬á winkels, kantoren, duivenhokken, leegstaande panden, … het is te veel om op te noemen.

Binnenafbraak werken zijn misschien de klusjes die we wat vaker tegenkomen als particulier. Dit hoeven niet altijd complete verbouwingen te zijn, het kan zijn dat u na jaren van uw tapijt genoten te hebben nu uiteindelijk heeft besloten eens een nieuw tapijt te leggen, of een tegelvloer wilt veranderen omdat de tegels uit de tijd zijn. Voordat u hiermee kan beginnen zal het oude tapijt of de tegels verwijderd moeten worden. Het makkelijkst is dit door een gespecialiseerd bedrijf in te huren. Dit niet alleen om eventuele schade door ontbrekende kennis te voorkomen, maar ook om de extra rommel te vermijden die hier toch vaak bij komt kijken en de kwestie van tijd speelt ook een grote rol. Voor uw gezondheid is het ook beter, vaak komt er veel stof bij kijken en dit soort bedrijven weten hoe ze het best eventuele stof in de longen kunnen voorkomen, plus hebben ze het werk een stuk sneller klaar dan wanneer u het zelf zou doen.
Maar dit is niet alles, binnenafbraak betekent ook binnenmuren, schouwen en complete vloeren afbreken. Wat voor aanpassingen we ook binnenshuis willen doen of het nou cosmetisch is door het tapijt te vervangen of een binnenhuis verbouwing voor een complete nieuwe look, een goede aannemer is een must voor uw eigen gemoedsrust, we hebben het nu eenmaal over uw home sweet home!

Als afsluiter vind je hieronder de afbraak van een schouw.