Richtprijzen voor afbraakwerken

afbraak gebouw

Afbeelding: Surachai via FreeDigitalPhotos.net

Als u geïnteresseerd bent in een aannemer, dan raad ik je aan voordat je begint te zoeken en een offerte aan te vragen voor afbraakwerk, eerst goed te bekijken wat afbraakwerk nou precies inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken. Een aannemer heeft verschillende soorten onkosten wanneer ze een opdracht uitvoeren en deze kosten zult u in de offerte terug vinden.

Het is belangrijk dat u deze onkosten op het moment van het ontvangen van de offerte bij de hand hebt, zodat u op een juiste wijze de verschillende offertes kan vergelijken en er zeker van kan zijn, dat er later geen extra kosten meer bijkomen. Er zijn bepaalde onkosten die we misschien niet gelijk met afbraakwerken associëren maar die er absoluut bij horen.

Je kan bijvoorbeeld niet iets laten afbreken en vervolgens het afbraakmateriaal niet laten afvoeren.  Dit moet bij de prijs inbegrepen zijn anders kan dit oplopen tot een flinke extra kostenpost. De aannemer moet natuurlijk ook aan zijn werknemers denken en hun de juiste beschermende kleding leveren en bijvoorbeeld stofmaskers als dat nodig mocht zijn. Verder moet er ook aan het milieu gedacht worden en kan er niet zomaar met het afbreken begonnen worden, zonder de benodigde bescherming aan te brengen, zodat het stof  het milieu niet vervuild. Er zal soms ook op asbest getest moeten worden, omdat er nog steeds huizen in Antwerpen zijn waar asbestplaten in zijn verwerkt. Het verwijderen van asbest brengt weer hele andere kosten met zich mee en we hebben het net al over het afvoeren van het puin gehad, want dit kan ook niet zomaar op elke plaats gestort worden, dus de afstand naar de stortplaats telt ook in het kostenplaatje mee.

sloopbedrijf antwerpen

Afbeelding: Surachai via FreeDigitalPhotos.net

Vaak ziet u al deze kosten pas als ze begonnen zijn met het eigenlijke werk en ziet het er op het moment van het ontvangen van de offerte soms erg duur uit. Maar het zijn kosten die uw leven ook een stuk gemakkelijker zullen maken, dan wanneer u in zee gaat met iemand die u een te goedkoop werk beloofd, maar waarbij u het risico van latere kosten hebben loopt.

Het is beter om uw afbraakwerken gelijk goed  en snel te doen, met een gekwalificeerd bouwbedrijf want tijd is geld en dit zal nooit veranderen!

 

 

 

 

Tot slot, nog een leuk filmpje over hoe een huis in 2 minuten wordt gesloopt.