Hoe een goede aannemer voor afbraakwerken (of grondwerken) vinden?

aannemer grondwerken

Afbeelding: stockimages via FreeDigitalPhotos.net

Het allerbelangrijkste wanneer je een buitenafbraak of binnenafbraak opdracht hebt, is het selecteren van een goede aannemer, die op dit gebied gespecialiseerd is. Maar hoe kan je dat het beste doen? Het zijn nou niet echt bedrijven waar je dagelijks mee in aanraking komt (behalve misschien als je in de bouw werkt).

Internet

Je kan natuurlijk net zoals je jouw onderzoek doet, ook je aannemers op Google vinden en hierdoor een goede lijst samenstellen. Dit geeft je meteen een idee of het een serieus bedrijf is, dat geïnvesteerd heeft in zijn online aanwezigheid. Probeer eens te Googlen op “buitenafbraakwerken of binnenafbraakwerken Antwerpen” , er komen vast een heleboel resultaten uit.

Bedrijvengidsen

Verder is de Gouden Gids altijd nog een gouwe ouwe en maakt het makkelijker om bedrijven bij jou in de buurt te vinden. De beste categorieën zijn “Aannemers afbraakwerken” , “Algemene afbraakwerken”, “Industriële afbraakwerken”. Hier geldt de eerder gemaakte opmerkingen mbt het hebben van een website: kijk of het bedrijf geïnvesteerd heeft in zijn zichtbaarheid op de markt, dit zegt vaak veel over of het een grote en serieuze onderneming is.

Maar ik vind dat je hierbij toch altijd wat mist. Ik heb toch altijd het idee, dat als ik op Google of in de Gouden Gids zoek, ik altijd zal zien wat het bedrijf wil dat ik zie. Het blijven natuurlijk altijd advertenties, waar elk bedrijf zich zoveel mogelijk van zijn beste kant laat zien en aan een advertentie kan je vaak niet zien of een bedrijf klantvriendelijk en verantwoordelijk te werk gaat.

Specifieke Fora

Naar mijn mening is er niets zo belangrijk als mond op mond reclame en in deze moderne tijd zijn er een heleboel nieuwe manieren om te kijken wat andere mensen van bepaalde bedrijven denken en wat hun ervaringen waren.

aannemer afbraakwerken

Afbeelding: stockimages via FreeDigitalPhotos.net

Dit geld natuurlijk ook voor aannemers die afbraakwerken en grondwerken aanbieden. Denk eens aan een bouwforum om met anderen te kunnen praten over hun ervaringen met ondernemers bij u in de buurt. Er zijn verschillend bouwfora op internet waar u zich gratis bij kan inschrijven. Hier zult u met anderen kunnen praten over hun ervaringen met bepaalde bedrijven, maar ook over hun ervaringen met bepaalde producten of vragen kunnen stellen. Dit kost misschien wel eventjes wat meer tijd, maar geloof me dat je een schat aan informatie kunt vinden op internet door deze soort sites te bezoeken.

Twee goede voorbeelden zijn:

Schaam je vooral niet om van alles te vragen.

Mocht je nu helemaal de smaak te pakken hebben, dan bestaan er ook algemene forums waar je informatie op kan vragen. Dit is maar een van de sites die er zijn:

 

 

 

Jouw eigen netwerk

Verder kan je natuurlijk altijd in je kennissenkring rondhoren of er iemand is die je een goede aannemer kan aanraden. Met de hedendaagse sociale media is dat nu erg makkelijk. Post een update op je Facebook of plaats een tweet via Twitter en vraag of er iemand is die je het werk van een specifieke aannemer kan aanraden en kijk wie er reageert. Het is nu gelukkig niet meer nodig om iedereen die je kent persoonlijk te bellen om referenties te vragen.
Dus aan de slag zou ik zeggen!

Vergeet niet: afbraak en sloopwerken vergt expertise. Bekijk maar eens de sloopbal in de onderstaand Youtube clip.